Ώρες Λειτουργίας

7:00 πμ - 6:00 μμ

Δωρεάν Παράδοση

Για online αγορές άνω των 100€

Αποστολή σε

Ελλάδα και εξωτερικό

22440 22580

για τηλεφωνικές παραγγελίες

Διαλέγοντας εργαλεία για τον κήπο

Για την περιποίηση του κήπου σας και των φυτών σας υπάρχουν μερικά εργαλεία που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη!

Κλαδευτήρι Με αυτό ξεκινάμε. Θα κλαδέψετε, θα κόψετε ξερά κλαδιά, σχοινιά. Ακόμη, θα ανοίξετε τις σακούλες του χώματος ή θα κόψετε μια παλιά γλάστρα. Αξίζει να αγοράσετε ένα κλαδευτήρι καλής ποιότητας κι ας είναι πιο ακριβό. Θα κάνετε ξεκούραστα τη δουλειά σας και θα το έχετε για πολλά χρόνια. Υπάρχουν κλαδευτήρια για δεξιόχειρες και για αριστερόχειρες.

Φτυαράκι Το δεύτερο απαραίτητο. Με αυτό θα φτυαρίσετε το χώμα για τις φυτεύσεις και τις μεταφυτεύσεις σας.

Σκαλιστηράκι: Σίγουρα θα χρειαστεί κάποια στιγμή να σκαλίσετε το χώμα σε μια παλιά γλάστρα ή ζαρντινιέρα.

Μικρή τσουγκράνα: Φύλλα και σκουπίδια σίγουρα θα πέσουν μέσα στις ζαρντινιέρες σας. Μαζέψτε τα εύκολα με τη μικρή τσουγκράνα.

Σκαλιστηράκι με δόντια:Για να ξεριζώνετε τα επίμονα, μεγάλα αγριόχορτα που δε ξεριζώσατε όταν ήταν μικρά.

Φυτευτήρι: για να ανοίξετε τις μικρές λακκούβες όπου θα φυτέψετε βολβούς ή σπορόφυτα λαχανικών ή καλλωπιστικών.

Πριόνι: Με διπλή σειρά δοντιών. Τέτοια πριόνια κόβουν καλύτερα και μάλιστα και με τις δύο κινήσεις του χεριού, προς τα εμπρός και προς τα πίσω.

Χλοοκοπτικό: Η ιδανική λύση για την περιποίηση του γκαζόν.

Θαμνοκοπτικό: Ο καλύτερος βοηθός για το κόψιμο των χόρτων και το κούρεμα μικρών θάμνων. Tip: Το ίσιο μπαστούνι και η λαβή τύπου ποδηλάτου, θα σας προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στον χειρισμό του.

Ψαλίδι μπορντούρας: Ιδανικό εργαλείο για το κόψιμο θάμνων και για να τους δώσετε το σχήμα που επιθυμείτε. Tips: Τα μονά ψαλίδια μπορντούρας είναι σχεδιασμένα για ευθεία τμήματα θάμνων. Τα ψαλίδια μπορντούρας διπλής όψης είναι σχεδιασμένα για να κόβουν θάμνους μέχρι και το ύψος του στήθους.

Μηχανή φινιρίσματος χόρτου: Για τέλειο φινίρισμα στο κόψιμο των χόρτων, είναι η ιδανική επιλογή.

Φρέζα: Απαραίτητη για το σκάλισμα και την αναζωογόνηση του χώματος.

Σκαπτικό: Χρησιμοποιείται για το σκάλισμα και την αναζωογόνηση του εδάφους.

Extra tips: Με το φτυαράκι, το σκαλιστηράκι και την τσουγκράνα προσέξτε δύο πράγματα κατά την αγορά τους: να έχουν λαβή που να ταιριάζει στην παλάμη σας και να είναι μονοκόμματα, δεν θα θέλατε να χωριστεί κάποια στιγμή η λαβή από το υπόλοιπο εργαλείο.